Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

Guests
Adults
Ages 13 or above
0
Children
Ages 2 to 12
0
Infants
Under 2 years
0
Close
Τα αποτελέσματα αναζήτησης
25/02/2023

12 λόγοι να επιλέξουν την Σύρο όσοι δουλεύουν απομακρυσμένα

Η Σύρος μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους remote workers – digital nomads. Με στρατηγική τοποθεσία στην καρδιά του Αιγαίου, ένα από τα 24 κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων, δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτών των νέων τουριστών της τηλεεργασίας.

Οι λόγοι για να επιλέξει ένας επίδοξος digital nomad – remote worker το νησί της Σύρου δεν είναι λίγοι.

 1. Υπηρεσίες Θα βρίσκεστε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σύρος φιλοξενεί δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, τράπεζες, δικαστήρια και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων.
 2. Παιδεία Το νησί καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ φιλοξενεί και το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι φοιτητές που διαμένουν στη Σύρο ξεπερνούν τους 600.
 1. Ασφάλεια – Ιατρική Περίθαλψη Η Σύρος διαθέτει νοσοκομείο με πλήρη εξοπλισμό, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και λειτουργία βάσης του ΕΚΑΒ. Επίσης υποστηρίζει αεροδιακομιδές καθημερινά, όταν απαιτείται σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Στην διάρκεια της πανδημίας εμφανίστηκαν ελάχιστα κρούσματα ασθενών με covid-19.
 1. Όμορφος τόπος Νησί με ιδιαίτερη ομορφιά, απότομο ανάγλυφο, χρυσές αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά. Η βόρεια πλευρά προστατεύεται ως περιοχή Natura. Παρθένο τοπίο, βραχώδεις ακτές, ξερολιθιές και θέα στο απέραντο γαλάζιο.
 2. Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η πρωτεύουσα Ερμούπολη, μοναδικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής χαρακτηρίζεται Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Διαμορφώνει τη ξεχωριστή φυσιογνωμία του νησιού και την ιδιαίτερη ταυτότητά του.
 1. Εύκολη πρόσβαση Η Σύρος έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας και με άλλα λιμάνια του αρχιπελάγους. Με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνδέεται και αεροπορικά όλες τις εποχές του χρόνου. Κορυφαία ακίνητα για digital nomads στη Σύρο
 2. Γρήγορο ιντερνετ Fast and stable internet is a prerequisite for remote workers and digital nomads. Οι υποδομές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Σύρο, είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σύνδεσης. Βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο που καλύπτει το νησί και προσφέρει γρήγορες ταχύτητες internet που σε ορισμένες περιοχές φτάνουν εως 200Mbps.
 1. Ωραίος καιρός Έχει ιδανικό κλίμα. Ο ζεστός καιρός και η ηλιοφάνεια επιτρέπει υπαίθριες δραστηριότητες και κολύμπι στη θάλασσα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου.
 1. Πολιτισμός – Αθλητισμός Ο πολιτισμός αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας. Μουσικοί όμιλοι, αθλητικοί σύλλογοι, εικαστικές ομάδες, θεατρικά σχήματα, διεθνή καλλιτεχνικά φεστιβάλ, Οινικές εξερευνήσεις και μαγειρικές δραστηριότητες χαρίζουν νεανικότητα και ζωντάνια στο νησί χειμώνα καλοκαίρι.
 2. Φιλοξενία Η Σύρος είναι τόπος που παρέχει ασφάλεια στον επισκέπτη. Θα τον αγκαλιάσει με αίσθημα φιλοξενίας και ζεστασιάς και θα του χαρίσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.
 1. Χαμηλό κόστος ζωής Το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλό. Οι κάτοικοι του νησιού επιζητούν την ανάπτυξη του τόπου τους συνειδητοποιώντας παράλληλα την αξία του μέτρου. Προστατεύουν το περιβάλλον και σέβονται τους πολύτιμους και περιορισμένους πόρους του.
 1. Χαμηλή φορολογία (για ξένους υπηκόους) Οι φορολογικές διευκολύνσεις είναι ένα από τα κίνητρα που θεσπίζει η πολιτεία για προσέλκυση digital nomads – remote workers στη χώρα. Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται ειδικό φορολογικό καθεστώς και χορήγηση “ψηφιακής βίζας” για όσους επιλέξουν διαμονή για τηλεεργασία στην ελληνική επικράτεια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αν είσαι ένας remote worker – digital nomad αξίζει να επιλέξεις ως τόπο εργασίας και παραμονής σου το νησί της Σύρου.

Θα έχεις την ευκαιρία, χωρίς κριτήρια εποχικότητας, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, να ζήσεις ως ντόπιος και να αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους του νησιού σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Κατηγορία: Blog
Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.